Podijeli članak

Pandemija covid-19 zadala je snažan udarac turizmu no unatoč teškoj situaciji turistički djelatnici nadaju se skorom oporavku te smišljaju nove turističke atrakcije.

Livno i livanjski kraj poznati su po prelijepim krajolicima, a u posljednje vrijeme i po divljim konjima koji se nesmetano šetaju prostranstvima podno planine Cincar i Krug planine.

Već nekoliko godina organiziraju se turističke ture posjeta krdima divljih konja, a od nedavno je to moguće uraditi i na quadovima.

- U krugu obitelji nabavili smo prije pola godine quadove, ponajviše iz hobija. Onda smo došli na ideju kako bi ih mogli iskoristiti za turističke obilaske planinskih dijelova Cincara i Dinare, te Buškog jezera i jezera Mandek - kazao je za Fenu jedan od voditelja spomenutog projekta Davor Barać.

Posebna atrakcija je potraga za krdima divljih konja kojih je sada više od sedam stotina i koji obitavaju na planinskim prostorima iznad Livna.

- Mi smo tek na početku, ali već sada vlada veliko zanimanje za ovaj vid zabave i očekujemo kako će zanimanje samo rasti. U kontaktu smo s nekim agencijama s područja Makarske rivijere i Splita koje će u svoju ponudu staviti naš sadržaj i svojim gostima ponuditi ovu jedinstvenu atrakciju - istaknuo je Barać.