Podijeli članak

U zagrebačkoj Dubravi je došlo do nove pucnjave.
 
Policija je za Index potvrdila kako su dobili dojavu u pucnjavi oko 19 sati i 15 minuta. Pucalo se u Ulici Novoselski odvojak IX.
 
Oštećeno je jedno vozilo, a ozlijeđenih osoba nema.
 
U tijeku je očevid nakon kojeg će biti poznato više informacija.
 
"Ostali smo skamenjeni"
 
Susjedi su za Index ispričali kako su prvo začuli pucanj iz pištolja, a onda je uslijedila rafalna paljba.
 
"Sjedili smo i gledali televiziju, a onda se začuo pištolj. Odmah nakon njega, začuo se rafal. Ostali smo skamenjeni, imamo unuka od 8 godina, on je ostao u šoku", ispričali su susjedi.
 
Pucnjave po Zagrebu
 
U posljednje vrijeme u Zagrebu je bilo više obračuna vatrenim oružjem. Krajem rujna propucana je kuća romske obitelji, a u tjednima prije toga, pucalo se po drugim dijelovima grada.
 
Prvo se pucalo u zagrebačkom Vukomercu gdje su se obračunale dvije romske obitelji, a pucalo se i iz kalašnjikova. Jednog je prolaznika metak okrznuo.
 
Sve se odvijalo u neposrednoj blizini osnovne škole zbog čega su dva dana zaredom prosvjedovali roditelji i stanovnici Vukomerca. Obitelj pred čijom se kućom odvijao obračun iz Zagreba je odselila u Split.
 
Obračun na cesti
 
Druga pucnjava bila je na Vukovarskoj ulici, u neposrednoj blizini iznimno prometnog križanja s Držićevom ulicom i u blizini Autobusnog kolodvora.
 
Dva automobila naganjala su se od Heinzelove ulice, a pred križanjem Držićeve i Vukovarske počela je pucnjava. Jedan je muškarac ranjen, a drugi muškarac koji je s njim bio u automobilu je pobjegao, no policija je jučer objavila da su ga pronašli.
 
Protiv trećeg muškarca koji je pucao, a koji se nakon toga prijavio u policiju, DORH je pokrenuo istragu za pokušaj ubojstva.