Podijeli članak

Na službenoj stranici još uvijek aktualnog hrvatskog nogometnog prvoligaša Intera iz Zaprešića objavljena je obavijest da je netko u klubu zaražen koronavirusom. To je prvi slučaj koronavirusa u Prvoj HNL.

- Sukladno preporukama stožera CZ RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obavještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem periodu, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije, pišu Sportske novosti. 

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obavješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u slijedećem periodu.  

Inter je ove subote u 34. kolu HNL-a kod kuće igrao s Rijekom, a tek treba vidjeti hoće li se po pitanju ovoga oglašavati netko iz vrha HNL-a. 

Rijeka će pratiti upute epidemiologa

S Rujevice nisu imali nikakav poseban komentar na činjenicu da se u redovima Intera, kod kojeg je Rijeka gostovala prošle subote, pojavio koronavirus.

Istaknuli su tek da će pratiti preporuke i upute epidemiologa, odnosno HZJZ-a koje u ovom trenutku podrazumijevaju pojačani nadzor. Ako u nekom trenutku budu potrebna dodatna testiranja s Rujevice poručuju da će im se podvrgnuti bez zadrške.