Podijeli članak

Prvi kviz učenika osnovnih škola Grada Mostara pod nazivom „Učimo povijest kako bi upoznali svijet“ koji održati će se u utorak, 16. travnja 2019. godine u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar u Mostaru, s početkom 11.00 sati.

Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Kviz je podijeljen u više kategorija: kultura (religija, slikarstvo); zabava (glazba, televizija, internet); mediji (film, književnost, strip); povijest (politika, mitologija) svijet (geografija, astronomija, ekonomija); životni stil (komunikacija, gastronomija, tehnologija); sport i igre (kompjutorske igrice i društvene igre); znanost (biologija, kemija, fizika).

Sudionici prvog kviza su učenici osnovnih škola Grada Mostara koji nastavu pohađaju na hrvatskome jeziku. Ovaj projekt je rezultat suradnje stručne savjetnice za povijest, Danijele Tomičić, i studenata Sveučilišta u Mostaru.

Planirano je da kviz traje do 12 i 30, a izjave za medije se mogu uzeti prije početka i po završetku kviza.