Podijeli članak

Dana 15.03.2016. BURCH  Univerzitet i Ećo Company potpisali su Ugovor o sponzorstvu, čiji je predmet opremanje prostora poslovnog inkubatora

Svečano otvaranje BURCH&Inside StartUp inkubatora, koji će poslovati u ovkiru BURCH  Business Centra, bit će održano u travnju u prostorijama  Sveučilišta. Tom prilikom prisutnima će se obratiti Prof. Dr. Teoman Duman, rektor BURCH sveučilišta i Suad Ećo, direktor tvrtke Ećo Company, koja već 15 godina kroz različite projekte i sponzorstva pruža podršku fakultetima i drugim institucijama formalnog obrazovanja.

Osnivanje poslovnog inkubatora je prvi korak ka postizanju vizije izvrsnosti u poduzetništvu i inovacijama, te doprinos razvoju bh. ekonomije i gospodarstva kreiranjem novih radnih mjesta kroz projekte koji se realizuju u inkubatoru.
BURCH&Inside StartUp inkubator će funkcionirati  u sklopu BURCH Business Center (BBC) platforme čija je svrha uvezivanje Sveučilišta s poslovnim sektorom. Time će se svim studentima koji pokrenu vlastitu tvrtku omogućiti besplatan poslovni prostor na period od jedne godine, koji uključuje urede, konferencijsku salu, salu za sastanke, lounge bar, fitness centar, te druge pogodnosti. Također, sve tvrtke će imati priliku za besplatno mentorstvo od strane nastavnog osoblja i pristup preko 50 kompanija članica BURCH Business Centra.

Direktor tvrtke Ećo Company, Suad Ećo, izjavio je da mu je izuzetno zadovoljstvo što je u prilici da kroz sponzorstvo podrži projekat koji će omogućiti razvoj poduzetničkih ideja kod mladih te ističe da je tvrtka otvorena za suradnju i mentorstvo za sve tvrtke članice inkubatora.

Direktor BURCH Business Centra, Doc. Dr. Nedim Čelebić dodao je da je poslovni inkubator izravan odgovor BURCH sveučilišta na veliku stopu nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini te da pruža priliku mladim ljudima da ostvare svoje ideje i dobiju podršku kompletne infrastrukture sveučilišta i njegovih partnera.

Larisa Snegar, osnivač Design Factory d.o.o. StartUp tvrtke koja će poslovati u okviru poslovnog inkubatora zaključuje: ‘’Inkubator je mjesto koje pruža proctor za inpiraciju i rad sa velikim stručnjacima koji nam daju podršku u posebno pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi kakvu je danas teško i zamisliti u poslovnom svijetu.’’
Poslovni inkubator je jedinstven projekt u BiH kojim BURCH sveučilište istupa ispred ostalih, čineći veliki i odlučan korak ka rješavanju gorućeg problema zapošljavanja mladih u Bosni I Hercegovini.