Podijeli članak

Tagovi

Prva TEDxUWCMostar konferencija tijekom koje će odabrani govornici podijeliti svoje ideje s publikom i potaknuti inspirativne diskusije, održat će se u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, a okupit će učenike koledža i srednjih škola s područja grada Mostara.

Konferencija, koja se održava u subotu, 26. svibnja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, obuhvatit će niz zanimljivih tema i ideja.

Govornici prve TEDxUWCMostar konferencije su: Adam Angus Thomas, međunarodni humanitarni radnik, strojarski inžinjer i IT konsultant iz Velike Britanije; Benjamin Rhys Bowkett, lingvista; Maja Popovac, arhitekta, profesorica arhitekture na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru i Merima Dervović, profesorica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika i književnosti.

TEDxUWCMostar organizira Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru na bazi ideja TED-događaja, a cilj je okupiti ideje vrijedne dijeljenja i osigurati platformu gdje mislioci i osobe koje prave promjenu inspiriraju jedni druge da preispitaju način na koji misle. Na TEDx događaju, TEDTalks video i zvučnici uživo potiču duboku raspravu u maloj skupini.

TED je neprofitna organizacija posvećena dijeljenju ideja, obično u formi motivirajućeg govora. Nastala je 1984. kao konferencija na kojoj je trebalo govoriti o tehnologiji, zabavi i kreativnosti, a danas pokriva gotovo sve teme, od znanosti do biznisa, i predstavlja globalni sadržaj na više od 100 jezika.