Podijeli članak

Udruženje studenata elektrotehnike Europe EESTEC, lokalni odbor Sarajevo, ove godine u periodu od 10. do 17. ožujka, ugostit će 12 studenata elektrotehnike iz različitih dijelova Europe, koji će u potrazi za novim znanjima i vještinama, biti sudionici prve EESTEC Startup Lab radionice.

EESTEC Startup Lab je prva internacionalna startup radionica EESTEC LC Sarajeva, koja pored okupljanja ambicioznih članova Udruženja studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, ima za cilj pokazati mladima kako realizirati svoje poslovne ideje. Realizacija istih će se ogledati u kreiranju originalnih Web aplikacija.
Akademski dio radionice je podijeljen u tri dijela. U  prvom dijelu sudionici će osmisliti originalne ideje i zajedno s mentorima odabrati tri, te biti podijeljeni u timove.

Drugi dio radionice daje priliku sudionicima da ovladaju vještinama programiranja u popularnom razvojnom okruženju Ruby on Rails, u kojem će razviti prototip svoje Web aplikacije. I naposljetku će naučiti kako svoj proizvod prezentirati na pravi način i uspješno plasirati na tržište.

Lokalni odbor Sarajevo je svake godine organizira niz značajnih projekata lokalnog i internacionalnog karaktera, kao što su stručne radionice, soft skills treninzi, kulturne razmjene i sajmovi zapošljavanja, a sve s ciljem da studentima ponudi mogućnost usavršavanja komunikacijskih, prezentacijskih, organizacijskih, poslovnih, tehničkih i mnogih drugih vještina.

EESTEC Startup Lab kao i dosadašnji internacionalni projekti koje je organizirao EESTEC LC Sarajevo, biti će prilika da se studenti elektrotehnike iz različitih zemalja Europe upoznaju sa bogatom povješću i kulturom Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

EESTEC Startup LabLight up your idea! je prilika za “osvjetljenje” ideja mladih i ambicioznih ljudi.