Podijeli članak

Književna večer posvećena ramskom književniku Rajku Glibi održana je u Domu kulture u Prozoru, u organizaciji Narodne knjižnice Rama i KSC Prozor-Rama, gdje su se čitale poznate Glibine pjesme publici prezentirale Nevenka Tokić i Mila Škarica.
 
U glazbenom dijelu nastupila je vokalna skupina Arabella. Pokrovitelji ove književne večeri su Federalno ministarstvo kulture i športa te Općina Prozor-Rama.
 
Rajko Glibo (Donja Vast, Prozor-Rama, 24. listopada 1940. - Zadar, 17. rujna 2012.) redoviti sveučilišni profesor, pjesnik, dramski pisac, pisac udžbenika i esejist.

 Kao znanstvenik objavio je knjigu “Lutkarstvo i scenska kultura” i to je prvi udžbenik za taj kolegij na akultetima u BiH i Republici Hrvatskoj, zatim knjigu “Medijska kultura” (priručnik) i studiju “Domoljublje i ‘otpadništvo’ Ive Andrića”.

Bavio se i književnim radom. Objavio je pet knjiga pripovijetki, šest knjiga poezije i pet drama. Član je Hrvatskoga filozofskog društva, Društva hrvatskih književnika, HKD «Napredak» i matičar je Matice hrvatske u Zagrebu.

Pjesme, pripovijetke, monodrame i radio-drame objavljuje u periodici i časopisima širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Dobitnik je deset književnih nagrada za priču, tri za poeziju i jedne za monodramu.