Podijeli članak

Točno u 10:30 prosvjetni radnici u vrtićima, osnovnim i srednjim školama na području Federacije BiH stupili su u polusatni štrajk upozorenja u znak solidarnosti s kolegama iz Unsko-sanske županije.

Uoči štrajka je najavljeno da će se polusatna obustava rada u većini škola odvijati u vrijeme velikog odmora kako učenici ne bi ispaštali, dok će u vrtićima aktivnosti biti reducirane, ali će djeca biti sigurna i zbrinuta.

U školama gdje nije veliki odmor, učenici i nastavnici su tih 30 minuta proveli u učionici, ali se nastavni proces nije odvijao.

Klix.ba doznaje da je stav Udruženja direktora osnovnih škola u Sarajevskoj županiji solidarnost s kolegama iz drugih županija, ali da se ne žele miješati u rad sindikata, kao što očekuju da se sindikat ne miješa u rad Udruženja direktora.

Predsjednik Sindikata Saudin Sivro danas boravi u Unsko-sanskoj županiji, točnije u Bihaću, gdje će u cilju iznalaženja prihvatljivog rješenja za obje strane i što skorijeg povratka učenika i nastavnika u učionice u ovoj županiji razgovarati s premijerom USŽ Mustafom Ružnićem.

Plan je da se obiđu škole te da se napravi plan budućih aktivnosti ako pregovori ne daju očekivani rezultat.