Podijeli članak

U četvrtak, 11. listopada 2018. u 18:00 sati u Mostaru će se održati prosvjed zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH.

Naziv prosvjedne šetnje je R.I.P. DEMOCRACY BiH.

 ''Povorkom od Sveučilišta u Mostaru do Ureda Hrvatskog člana Predsjedništva BIH i polaganjem svijeća iskazat ćemo svoje nezadovoljstvo'', poručuju organizatori.

Navodi se kako je vrijeme da se ''reagira na opetovano gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima''.
 
''Hrvatska mladost organizira prosvjednu šetnju u Mostaru, u mirnoj i dostojnoj povorci da iskažemo sućut demokraciji u BIH. Pozivam vas sve da dođete i zapalite svijeću, da pozovete što više ljudi, posebno što više mladih kako bi ovim dostojanstvenim postupkom pokazali što mislimo o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokracija u BIH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda. Za ovaj događaj očekujemo opću mobilizaciju svih organizacija''.

Naveo se kako je vrlo važno ''da ode dostojanstvena poruka iz Mostara u svijet o preglasavanju Hrvata. ''Ovo nije tek poziv ili molba, ovo je zapovijed i dužnost'' navodi organizator.