Podijeli članak

Tagovi

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u Bosni i Hercegovini u siječnju je iznosila 913 KM i nominalno je veća za 0,7 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te veća za pet posto u odnosu na siječanj lani.

Najniža prosječna neto plaća u siječnju isplaćena je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane i iznosila je 566 KM, u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila je 615 KM, dok je prosječna neto plaća u građevinarstvu iznosila 617 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u siječnju iznosila je 1.548 KM, u proizvodnji i oskrbljivanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.486 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.342 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plaća u siječnju ove godine iznosila 1.408 KM i nominalno je veća za 0,7 posto u odnosu na prosinac prošle godine, te veća za 4,3 posto u odnosu na siječanj 2018. godine, javlja Fena.