Podijeli članak

Nakon tri sata proradili su Facebook, WhatsApp i Instagram. Dok je probleme s funkcioniranjem Facebooka oko 14 sati prijavilo više od 14.500 korisnika, sada je taj broj pao na njih oko tisuću. 

Za sada se nisu oglasili iz kompanije pa nije poznato što je uzrokovalo pad svih triju platformi.

Podsjetimo, korisnici diljem svijeta od danas oko podneva javili su kako ne mogu pristupiti društvenim mrežama Facebooku i Instagramu, a nedostupna je bila i komunikacijska aplikacija WhatsApp.

Problem koji se pojavio oko podneva zahvatio je i BiH, a najviše problema s pristupom Facebooku detektirano je u Europi.

Stranica koja detektira dostupnost Facebooka, DownDetector, zaprimila je oko podneva gotovo 9000 dojava iz cijelog svijeta. Korisnici društvenih mreža svoje nezadovoljstvo su izražavali na Twitteru, koji radi normalno.

Po svemu sudeći, radilo se o globalnom problemu jer su prijave o nedostupnosti Facebooka, Instagrama i WhatsAppa dolazile iz cijelog svijeta, od Maroka preko Ukrajine i Grčke pa sve do Filipina.

Ovo je drugi značajniji pad Facebooka u 2019. godini. U ožujku su korisnici Facebooka širom svijeta puna 24 sata imali problema s pristupom toj društvenoj mreži, prenosi Index.hr.