Podijeli članak

SAD: Djevojčica Isabel Calis nestala je iz svoje spavaće sobe prije pet godina, te je za njom pokrenuta masovna potraga. Njezini posmrtni ostaci pronađeni su duboko u šumi.

Policija u američkom Tucsonu pronašla je posmrtne ostatke šestogodišnje djevojčice, čije je nestanak bio sličan onom Madeleine McCann. Djevojčica Isabel Calis nestala je iz svoje spavaće sobe prije pet godina, te je za njom pokrenuta masovna potraga u kojoj su bile uključene tisuće policajaca. Njezini posmrtni ostaci pronađeni su duboko u šumi još prije mjesec dana, ali su ih forenzičari tek sada uspjeli identificirati, javlja Daily Mail.

Slučaj je imao jako puno sličnosti sa onim trogodišnje Madeleine McCann, koja je nestala iz odmarališta u Portugalu prije gotovo 10 godina.

Šef policije u Tucsonu Chris Magnus kazao je kako Isabelino tijelo nije slučajno pronađeno, ali još se ne zna kako je umrla, prenosi 24sata hr.

- Očito da ovo nije završetak koji smo priželjkivali i kojem smo se nadali, ali ovo nije kraj ovog slučaja. Agresivno radimo na njemu, kao što bi u svakom slučaju koji uključuje smrt djeteta - kazao je šef policije. Nije htio otkrivati previše detalja o pronalasku mrtve djevojčice zbog istrage koja je u tijeku. Također, nije otkrio ni postoje li kakvi osumnjičenici. 

Isabel je zadnji puta viđena 20. travnja 2012. godine, kada je imala šest godina. Njezin nestanak je prijavio otac nakon što je ujutro primijetio da nije u svojoj sobi.

Policija nikada nije imenovala moguće osumnjičene za nestanak, već samo da su pronašli 'sumnjive okolnosti oko moguće točke ulaska u kuću'.  Članovi obitelji kazali su da su je zadnji puta vidjeli u njezinoj spavaćoj sobi noć prije nestanka. Kasnije se utvrdilo da je prozor otvoren, a zaštitna ograda prozora uklonjena s vanjske strane. 

Nekoliko dana nakon nestanka, susjeda je za lokalnu televiziju rekla kako je oko 6.30 sati na dan nestanka čula lavež pasa i muške glasove ispred prozora Isabeline sobe. Ipak, kazala je kako nije čula zvukove koji bi upućivali na borbu. Istraga je tada pokazala da je otmičar točno znao gdje se što nalazi u kući. Nakon mjesec dana slučaj je dobio potvrdu da je riječ o otmici.

Policija i dobrovoljci provodili su masovne potrage za djevojčicom, čak i 18 mjeseci nakon njezina nestanka. Šef policije je kazao kako su istraživali čak 2200 tragova u slučaju. 

Medicinski centar u Tucsonu, u kojem radi Isabelina majka, izdala je priopćenje u ime obitelji djevojčice: 'Želimo zahvaliti zajednici na podršci koju su nam davali svih ovih godina i što nikada nisu gubili nadu. Sada je naše vrijeme za žalovanjem. Molimo vas za privatnost kako bi mogli tugovati u miru'.