Podijeli članak

Policija Republike Srpske (RS) pronašla je vozilo koje su koristili izvršioci ubojstva banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, kao i dvije puške i odbačene okvire automatskih pušaka - potvrdio je direktor entitetske policije Darko Ćulum.

- Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju. Jedno lice je u tom napadu smrtno stradalo, jedno je lišeno slobode, a za trećim licem tragamo - podsjetio je Ćulum.

Najavio je i da će biti raspisana međunarodna tjeralica za odbjeglim Benedijem Đukanovićem.

- Obaviještene su sve policijske agencije na razini BiH, te policije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, tako da se istraga intenzivno provodi u cijeloj regiji – rekao je direktor policije RS-a.

U ovom momentu, kaže, ne može se govoriti o motivima ubojstva, iako imaju određene indicije i da MUP RS-a čini sve da bude potpuno rasvijetljeno ubojstvo Slaviše Krunića i njegovog pratitelja Žarka Pavlovića. 

Ćulum je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao i da su braća Nermin i Armin Ćulum bili privođeni, jer su oni bili ranije u kontaktima sa izvršiteljima ovog kaznenog djela, kao i da su pušteni na slobodu nakon 24 sata, što je bila zakonska obveza.

Policija RS-a podnijela je jučer izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. travnja u mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile kazneno djelo teško ubojstvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubojstva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bijegu.

Komemoracija Slaviši Kruniću i njegovom pratiocu Žarku Pavloviću održana je jutros u kompaniji "Sector Security", u jednoj od Krunićevih firmi.

Njegov otac Drago je rekao da u ovom slučaju "nije u pitanju politika, već plaćeno ubojstvo“.

- Izražavam nadu da će MUP za koji dan riješiti ubojstvo - dodao je on.

Kako javlja Fena, Slaviša Krunić bit će sahranjen danas u Glamočanima kod Laktaša.