Podijeli članak

Promocija knjige „Akutni infarkt miokarda, maligni poremećaji ritma i suvremena terapija“ autora Emira Fazlibegovića i Mustafe Hadžiomerovića, održat će se u četvrtak od 17 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

Mostarski kardiolozi na više od 600 stranica knjige u sedam poglavlja predstavljaju znanstveni podvig o aktualnom problemu svjetske kardiologije.

O tome nabolje govore recenzenti knjige, istaknuti znanstveni radnici Akademik Prof. dr. Muhidin Hamamdžić, emeritus Prof. dr. Muzafer Mujić, Emeritus Prof. dr Arif Smajkić i Prof. Dr. Enver Raljević.

Knjiga ‘’Akutni infarkt miokarda, maligni poremećaji ritma i suvremena terapija, autora Prof. Emira Fazlibegovića i Prof. Mustafe Hadžiomerovića je suvremeno osmišljen pristup translacije bazičnih multidisciplinarnih istraživanja oboljenja akutnog infarkta,  malignih poremećaja srčanog ritma i efikasnih tretmana u svakodnevnoj medicinskoj praksi jer ovaj aktualan medicinski problem predstavlja glavni uzrok smrtnosti. 

Kao i kod prethodnih objavljenih,  glavne karakteristike ove knjige su sistematičnost i jasnoća. Sadrži brojne dobro osmišljene ilustracije i vizualizacije kompleksnih mehanizama funkcija na svim nivoima, do molekularno bioloških. Knjiga obiluje brojnim uputstvima od neprocjenjivog značaja za praktičara pri izboru dijagnostičke metode, tretmana i liječenja, monitoringa i za edukaciju pacijenta na otkrivanju i prevenciji  faktora rizika. 

Pored Poredgovora i Uvoda knjiga sadrži sedam cjelina sa dobro selektiranim obimnim literarnim podacima (kupno 1045). 

Sadrži izazove dobre medicinske prakse i prihvaćanje suvremenih svjetskih  znanstveno – istraživačkih izvorišta, usuglašenih   standarda dostignutog, aktualnog nivoa fundamentalnih medicinskih znanosti sa njihovim primjenama u praktičnim medicinskim disciplinama. 

Razmatrajući najvažnije kardiološko oboljenje infarkt miokarda koji je glavni uzrok smrtnosti u razvijenim zemljama kao i zemljama u razvoju, u koje spada i naša zemlja, zajedno sa postojećom terapijom i najčešćom teškom komplikacijom ove bolesti poremećajima srčanog ritma, autori daju mogućnost liječnicima da se detaljno upoznaju sa svim aspektima ovog oboljenja uz najnovija dostignuća moderne kardiologije kako u dijagnostici tako i u terapiji. 

Kardiolozima će knjiga biti prava dragocjenost, a preporučujemo je liječnicima obiteljske medicine, kardiokirurzima i svim drugim specijalistima koji suradjuju sa kardiološkom disciplinom, a osobito će koristiti specijalizantima iz kardiologije.