Podijeli članak

Promocija 23. broja studentskog časopisa „SEF“ održat će se u četvrtak 7. lipnja  s početkom u 11:00 sati na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

SEF je časopis studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a sam naziv SEF predstavlja akronim za „Studenti Ekonomskog fakulteta“. Časopis je neprofitnog karaktera te izlazi jedanput do dvaput godišnje u tiskanom i digitalnom obliku. Riječ je o najstarijem studentskom časopisu na Sveučilištu, što govori o njegovoj kvaliteti i zainteresiranosti studenata za sudjelovanjem u ovom studentskom projektu.

O SEF-u

Časopis ili list „Studenti Ekonomskog fakulteta“ ili skraćeno „SEF“ je jedan od najstarijih i najaktivnijih studentskih časopisa na Sveučilištu u Mostaru i u Bosni i Hercegovini. Časopis su pokrenuli studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru 2001. godine i od tada do danas list neprekidno izlazi svake akademske godine. List je postao mjesto okupljanja, druženja, razmjene ideja za mnoge generacije studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. List je idejno zamišljen da izlazi besplatno jedanput ili dvaput godišnje u tiskanom i digitalnom obliku. Svrha pokretanja časopisa u početku bila je uključiti studente u jednu novu aktivnost, kroz koju bi se isti mogli razvijati intelektualno i duhovno, sazrijevati i stjecati prva radna iskustva. Od tada do danas, kroz sve do sada izdane brojeve, list je u punom smislu riječi ostvario svoju misiju, bio je i ostao mjesto susreta, druženja, rada i prijateljstava koje spajaju generacije i ostaju vječna. SEF je priča koja traje... Sama činjenica kako SEF od tada pa sve do danas kontinuirano izlazi, govori o njegovoj kvaliteti i zainteresiranosti studenata za ovaj vid aktivnosti. Osim samih studenata, u izradi SEF-a važnu ulogu imaju uprava i osoblje Ekonomskog fakulteta koji ga u potpunosti podržavaju, zatim Studentski zbor kroz pružanje administrativne, tehničke i savjetodavne pomoći, kao i mnogobrojni sponzori koji podupiru njegove izlaske i rad. Svaki do sada izdani broj može se preuzeti u PDF formatu na službenoj stranici Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Trenutni urednik SEF-a je Dario Šaravanja.