Podijeli članak

Dan Općine Ravno, a ujedno i patron Župe Rođenja Blažene Djevice Marije Ravno obilježava se u subotu 8. rujna, na blagdan Male Gospe.

 Ove godine obilježavanje Dana Općine Ravno počet će svečanom sjednicom Općinskog vijeća Ravno koja će se održati u petak, 7. rujna u prostorijama Lovačkog doma u Ravnom u 13 sati.

 U subotu, 8. rujna održat će se svečano misno slavlje u 11 sati, a isti dan u Lovačkom domu u 18 sati bit će predstavljena knjiga "Neispričana priča - Turistička monografija Općine Ravno".

 Riječ je o opsežnoj turističkoj monografiji koju je tiskala Općina Ravno, a u kojoj su detaljno predstavljene sve povijesne i prirodne znamenitosti toga područja. 

 Također, u suradnji s udrugom Herzegovina Bike organizirat će se i treća biciklijada za promociju Ćire i južne Hercegovine koja će se održati u nedjelju, 9. rujna s polaskom u 11 sati iz Zavale prema Trebinju.

 Istog dana održati će se i tradicionalna pjesnička manifestacija "Grgurovi hukovi" u Lovačkom domu u 17 sati, objavili su organizatori.