Podijeli članak

Prema najavama meteorologa danas u Bosni i Hercegovini biti će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Tijekom dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. 

Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Očekivana količina padavina u tim dijelovima je uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru četvornom, lokalno može pasti i do 80 litara. 

U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tijekom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stupnjeva.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini bit će oblačno sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stupnjeva. 

U nedjelju u Bosni i Hercegovini biti će oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

Prema najavama meteorologa slično vrijeme će se nastaviti i idućega tjedna.