Podijeli članak

Lindsey Painter, profesorica u osnovnoj školi u teksaškom gradu New Braunfels i majka dvoje djece, na rijetko je nesebičan način dokazala koliko voli svoj posao, odnosno djecu koju odgaja.

Painter je, naime, svom učeniku Matthewu Parkeru darovala bubreg, pa će sedmogodišnji mališan napokon potpuno zdrav moći pohađati nastavu uz svoje razredne kolege.

Maleni je Parker lani u školu dolazio samo dvaput tjedno, što je gospođu Painter toliko žalostilo da se u veljači otputila s njim u bolnicu da vidi može li mu biti donor.

Do tog je trenutka već više od sedamdeset kandidata dobilo negativan odgovor, a valja svakako istaknuti i to da je dječakovo tijelo već jedanput odbacilo bubreg koji mu je presađen kada je imao samo tri godine.

Srećom, ispalo je da je Painter savršeni partner, pa su se novinari televizijske postaje ABC otputili prije par dana u taj grad kako bi zabilježili mališanov osmijeh uoči početka nove školske godine, piše Dnevnik.hr.

“Gledala sam kod kuće svoje dječake i često razmišljala o tome kako nije pravedno da i Matthew ne može uživati u djetinjstvu poput njih – trčati, igrati se i biti glasan”, izjavila je Painter, čije je djelo zaslužilo sve moguće pohvale.