Podijeli članak

Tagovi

 

Ako pitate nekog studenta gdje će dočekati Novu godinu, iako nas od 2012. dijele nepuna dva dana, vrlo je vjerojatno da će vam odgovoriti kako nema pojma. Ali, naši studenti, manje-više, znaju gdje će biti i kako će im Silvestrovo izgledati. Sukladno financijskim mogućnostima, uglavnom će to biti druženja u stanovima, kafićima ili noćnim klubovima u gradu u kojem žive, dok će oni nešto sretniji imati priliku ''najluđu noć'' dočekati negdje izvan granica BiH. No, što je s profesorima, koje lova ne bi trebala spriječiti da ovu Novu godinu dočekaju kako žele.

Iznenađenje je bilo kada smo od većine profesora sa Sveučilišta u Mostaru, koji su nam odgovorili na pozive za vrijeme ovog zimskog odmora, doznali kako su uglavnom odlučili ostati doma, u krugu obitelji i najbližih prijatelja. Naravno, njihova skromnost u prikazivanju vlastitih mogućnosti nije ništa novo, tako da je vjerojatno za očekivat da će se ipak nešto više zabaviti, barem najesti i napiti, nego što su dali naslutiti.

 

Vojo Višekruna

Pomoćnik rektora za nastavu i studente Vojo Višekruna kazao je kako će 2012. dočekati u jednom mostarskom hotelu, ali nije htio otkriti kojem. Sudeći po tradiciji, vrlo vjerojatno je riječ o hotelu Ero na čijim su se listama gostiju na novogodišnjim zabavama često znala naći imena naših sveučilišnih profesora.

 

Iko Skoko

Prodekan Filozofskog fakulteta i gvardijan franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Mostaru Iko Skoko kazao je kako će 2012. dočekati upravo u samostanu s ostalim franjevcima. ''Neće biti nikakve fešte. Imati ćemo završnu misu i poslije toga ostajemo unutar samostana'', kazao je Skoko.

 

Ilija Musa

Najmlađi doktor znanosti u BiH, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru Ilija Musa Novu godinu namjerava dočekati doma u krugu obitelji. ''Neće biti ništa specijalno. S obzirom da imam malo dijete, posljednjih godina ipak ostajem kući'', kazao nam je Musa.

 

 

Marko Tokić

Ove Nove godine kući će ostati još jedan profesor Filozofskog fakulteta, te ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Marko Tokić. Ovaj profesor ostati će u svome Tomislavgradu, također uz članove obitelji i najbliže prijatelje.

 

Slavo Kukić

Za razliku od njih, profesor na Ekonomskom fakultetu, te nesuđeni premijer BiH Slavo Kukić ne namjerava ostati doma, već će Novu godinu dočekati u obiteljskoj vikendici na Blidinju. ''To će biti jedan strogo obiteljski krug, po tradiciji'', rekao je Kukić.


 Milan Vego

Nekadašnji urednik Radija Herceg Bosne, današnji sveučilišni profesor Milan Vego, nekada je kao glazbenik i sam zabavljao ljude na novogodišnjim zabavama. Ali, sada ipak ostaje u Čapljini gdje će dočekati 2012. u krugu svoje obitelji i bližih prijatelja.

Bez obzira gdje i s kim bili, našim profesorima želimo sretnu novu 2012. godinu, te da se što više zabave kako bi nam se nakon raspusta vratili što raspoloženiji za dijeljenje dobrih ocjena.


Pogled.ba{jcomments on}