Podijeli članak

Na prijedlog Tužiteljstva HNŽ, Županijski sud u Mostaru produžio je pritvor Mili Šimiću (1962.) iz Gruda kojeg se sumnjiči za ubojstvo svog novorođenčeta.

Šimića se sumnjiči da je 6. rujna 2018. godine u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom da usmrte svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara te bacio korpu u kojoj se nalazilo novorođenče u provaliju pored puta. Novorođenče je preminulo od ozljeda.

"S obzirom na to da postoji bojazan da bi osumnjičeni, ako bi bio pušten na slobodu, mogao ometati kazneni postupak tako da će utjecati na sudionika u ovom kaznenom djelu, odnosno na svoju vjenčanu suprugu M. Š., te da postoje izvanredne okolnosti i da bi puštanje na slobodu osumnjičenika rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, te na temelju priloženih dokaza, Županijski sud u Mostaru ocijenio je opravdanim produženje pritvora", priopćeno je iz Ureda glavnog tužitelja Tužiteljstva HNŽ-a.

Podsjetimo, tijelo bebe pronađeno je na lokalitetu Kobilovače, u mjestu Miljkovići. Dječak je bio rođen sedam dana ranije. Tijelo su pronašli pripadnici PU Mostar na osnovu dojave iz PU Grude. Navodno je slučaj prijavio otac porodilje. Par ima troje djece koje je Centar za socijalni rad iz Gruda oduzeo Šimićima i smjestio ih u Majčino selo u Međugorju, prenosi Klix.ba.

Majka bebe Mladenka Šimić je privedena i puštena. Otac je priveden 14. rujna ove godine i sumnjiči ga se za kazneno djelo ubojstva. Pritvor mu je produžen za dva mjeseca. Prilikom ispitivanja priznao je kazneno djelo. S obzirom na to da su se iz bolnice vraćali s još dvoje djece, majka je izašla iz automobila s njima i prošetala, dok je otac izvršio ovo kazneno djelo, odnosno bacio korpu. Prema nalazima obdukcije, beba je preminula od ozljeda glave.