Podijeli članak

Stipe Miočić jutros je i službeno postao najbolji borac teške kategorije UFC-a u povijesti. Hrvatski borac nakon pet rundi taktički sjajne borbe pobijedio je Francisa Ngannoua i zadržao pojasa prvaka.

Miočić je dominirao tijekom cijelog meča, potpuno izmorio opasnog Kamerunca i mirno priveo borbu kraju. Treći put zaredom uspio je obraniti naslov prvaka, što nije nikome dosad pošlo za rukom. - Bila je ovo sjajna borba, kao što sam i najavio, ostao sam prvak. Umoran sam, sad samo želim otići kući, pomaziti svoje pse i zagrliti svoju suprugu, osobu bez koje ne mogu zamisliti život, rekao je Miočić koji je još u oktogonu najavio da će dobiti dijete. Nakon sjajne izvedbe pohvale mu stižu sa svih strana, čestitaju mu kolege borci, navijači i mnoge poznate osobe. A jedna od njih je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. 
 

- Bravo Stipe Miočić!!! Čestitke na pobjedi i prinovi, poručila je Grabar-Kitarović, koja je imala priliku i osobno upoznati Miočića. Bilo je to tijekom 2016. godine tijekom njegova posjeta Hrvatskoj. Tada je nakon susreta s našom predsjednicom Stipe izjavio: - Ne možeš svaki dan imati tu čast da upoznaš predsjednika neke države. A ja sam imao apsolutnu čast danas upoznati hrvatsku predsjednicu. I mogu reći kako je jedna izuzetno draga osoba, jedna od najljubaznijih osoba s kojima sam ikad razgovarao.  Inače, predsjednica je osoba koja voli sport pa je tako sinoć uživo prati naše rukometaše, a zatim i njima čestitala preko Facebooka. "Bravo, Kauboji!  Iznad svih.... HRVATSKA!"