Podijeli članak

Vremenski uvjeti su povoljni, a iz BiHAMK-a skreću pažnju na povećan broj biciklista i motociklista u prometu. Pojačana frekvencija vozila tijekom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

Zbog održavanja manifestacije „509 Dani Ajvatovice“ danas i sutra (29. i 30.06.) doći će do potpune obustave prometa od 16 do 17 sati u Donjem Vakufu, na raskrižju magistralnih cesta M-5 i M-16 (na raskrižju ulica 14.septembar i 770 Slbbr. Od zgrade PTT-a do BP „INA“).

Sanacijski radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Radovi na asfaltiranju izvode se danas na regionalnom cesti R-445 Nemila-Zenica (na dionici Plavi most Vranduk-Banlozi). Na mjestu radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na snazi je obustava prometa na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnoj cesti M-5, gdje se izvode sanacijski radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama s aktualnim sanacijkim radovima. Izdvajamo magistralne ceste: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Vitezu i Ključu i M-17 u Mostaru.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.