Podijeli članak

Potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH Lana Prlić navodi da joj je žao što Božo Ljubić nedavno nije bio u prilici da prisustvuje sjednici hrvatskog Sabora i da, kao predstavnik bosanskohercegovačkih Hrvata, podrži Istanbulsku konvenciju, kao što je to uradio nekoliko godina ranije u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

- Iako nismo ista politička opcija, te često imamo dijametralno suprotne stavove, raduje me liberalni pogled na rod i obitelj koji Ljubić baštini. Zahvaljujući svojim stavovima i specifičnom spletu okolnosti, Božo Ljubić je jedini parlamentarac na svijetu koji je Istanbulsku konvenciju donio u dvije različite države, po čemu će ostati upisan u povijesti kao fenomen - istaknula je Prlić. 

Nada se da će Ljubić kao predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine, u Saboru Republike Hrvatske donijeti i raširiti još mnogo progresivnih stavova, konvencija i zakona, te na taj način cijelu regiju približiti naprednim zemljama EU i europskim vrijednostima - istaknula je Prlić u priopćenju SDP-a BiH.