Podijeli članak

Hrvatsko reprezentativno lijevo krilo Manuel Štrlek našao se u najboljoj momčadi Europskog prvenstva, a Španjolac Raul Entrerrios proglašen je najkorisnijim igračem u izboru navijača i stručnog žirija Europske rukometne federacije (EHF). 

Štrlek do utakmice za broncu s Norvežanima postigao je 39 pogodaka u sedam nastupa, uz samo osam promašaja i visoku realizaciju od 83 posto, što ga svrstava i među najefikasnije igrače na turniru, piše hrt.hr.

U izboru Europske rukometne federacije sa 60% sudjelovali su rukometni stručnjaci, dok su preostalih 40% činili glasovi navijača putem službenog portala Europskog prvenstva. 
 
U istom izboru za najboljeg obrambenog igrača proglašen je Danac Henrik Moellgaard, a najbolji vratar je njemački reprezentativac Andreas Wolff.

Idealnu postavu EP-a u Poljskoj čine vratar Andreas Wolff (Njemačka), na lijevom krilu Manuel Štrlek (Hrvatska), na desnom krilu Tobias Reichmann (Njemačka), na lijevom vanjskom Michal Jurecki (Poljska), srednji vanjski Sander Sagosen (Norveška), desni vanjski Johan Jakobsson (Švedska) i kao kružni napadač Julen Aguinagalde (Španjolska).