Podijeli članak

- Sve negiraju!- naveli su iz Tužiteljstva u Mostaru nakon salušanja trojice osumnjičenih za oružane pljačke, koje su, prema prijavi, činili od Jablanice preko Mostara do Međugorja.

Kako je Pogled.ba doznao, riječ je o Mariju Brkiću (27), Emiru Memiću (26) i Nebojši Babajiću (28) iz Mostara, koji su, naime, od ranije poznati policiji. Pretresi su izvršeni u više općina u Hercegovini, a u jednoj od njih je, uz ostali dokazni materijal, pronađen i skriveni pištolj, koji se, naime, koristio za pljačke. Još se traga za četvrtim osumnjičenim Mostarcem Anelom Salčinom, koji je na fotografiji (lijevo) u Brkićevom društvu.

Nebojša je, kako se moglo čuti prilikom privođenja, navodno Emirov šogor i njegova uloga nije posve jasna. Unatoč tome, za svu trojicu će biti zatražen jednomjesečni pritvor, a o čemu će sutra odlučivati Županijski sud u Mostaru. 

Kako smo pisali, njih se, između ostaloga, sumnjiči da su zajedno, 4. siječnja oko 18.40 sati, maskirani i s automatskim puškama, upali u poslovnicu Namexa u Međugorju i oteli više tisuća maraka, kao što su i tjedan dana učinili u poslovnici Konzuma u Biletić Polju, na cesti Mostar- Čapljina, gdje su na istovjetan način otuđili 1000 maraka iz blagajne. Tada su se dovezli u golfu 2, koji je prethodno ukraden u Mostaru te od kupca oteli Audi3, koji su poslije druge pljačke i zapalili u blizini međugorske komune Cinacolo.

Žrtva prethodne pljačke putem Facebooka je tražila oteti Audi 3:

"Sinoć oko 19:10h našao sam se usred oružane pljačke Konzuma u Biletićima. Upala su trojica sa automatima i maskama. Razbili su mi mobitel, polegli me na pod, čizma na leđima i cijev "kalaša" uperena u potiljak. Nakon što su odnijeli novac, ukrali su moj auto Audi A3 crni s tablicama (DU-763-CV). Na zadnjem braniku je bijela naljepnica na kojoj piše - mojstudio.com. Et' ukoliko vidite auto negdje javite unaprijed zahvaljujem. Nadam se da je teta iz trgovine dobro", navodilo se između ostalog u Facebook statusu kupca koji je bio svjedokom oružane pljačke u trgovačkoj radnji Konzum u Biletić Polju. 

Također, dovodi ih se i u vezu s dva slučaja od 7.kolovoza prošle godine, kada je ranjen vlasnik Tahir Balić i orobljena benzinska crpke "Delta oil" u Jablanici Tahira Balića, te kada je iste noći ukradenim vozilom opljačkana i crpka "BC oil" u Međugorju.

Taj pljačkaški pohod razbojnici su započeli 15 minuta prije ponoći kada su maskirani došli na ctpku "Delta oil". Bili su naoružani puškom i pištoljem, iz kojeg su Baliću pucali u noge tražeći novac. Hitac mu je prostrijelio jednu i oštetio drugu nogu, ali na sreću nije zadobio ozljede opasne po život. U trenutku pljačke na crpki su osim njega bila još dva radnika koji nisu povrijeđeni.

Razbojnici su ukrali oko 500 KM, a za bijega su napali Jasminu Kavazović, kćer vlasnika obližnjeg restorana, koja je točila gorivo i od nje oteli vozilo "hjundai tuson". Ukradenim vozilom su pobjegli prema Međugorju, gdje su oko dva 2 iza ponoći upali u ured "BC oil" i oteli utržak. I tada su pucali, ali, na sreću, nisu nikoga pogodili.

Automobil kojim su pobjegli pronađen je sutradan u naselju Maloševići u južnom dijelu Mostara, a na zadnjem sjedištu je bio trag paleži. Očito su ga htjeli zapaliti, ali im to nije uspjelo jer se vatra sama ugasila nakon njihova odlaska. Balićeva kći Majda kazala je da su njezin otac Tahir i Jasmina preživjeli veliki šok. Cijeli napad su snimile kamere video-nadzore, a u međuvremenu je kod Brkića pronađen ključ potpaljenog vozila, a on i dalje tvrdi da ga je slučajno našao te da nema veze s ovim krvavim slučajem, a vjerojatno je tako govorio i za kod njega zatečenih više od tisuću maraka koje, navodno se vještačenjem pokazalo, potječu iz pljačke mostarskog TC Bingo.

Također, sada se spominje i da je Brkić usred dana i pred prolaznicima pucao pri jednom incidentu od prije nekoliko godina na mostarskom Rondou.

R.Soldo