Podijeli članak

Tagovi

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Stocu lišili slobode jednu osobu za kojom je bila raspisana međunarodna tjeralica NCB Interpola.

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za spomenutom osobom međunarodnu tjeralicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz SIPA-e.

Potjernica je raspisana zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu s počinjenjem kaznenih djela - kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Kaznenim zakonom Republike Hrvatske.

Radi se o kaznenim djelima počinjenim od 1.1.2017. do 31.12.2019. godine na  području Republike Hrvatske - u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu u mjestu Poprati, općina Stolac, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. 

Nakon što te aktivnosti budu okončane, osoba lišena slobode bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, navodi se u priopćenju.