Podijeli članak

U novom BBC-jevom dokumentarcu A Royal Team Talk: Tackling Mental Health princ William je otvoreno progovorio o svojim emocijama i otkrio kako se osjećao nakon smrti svoje majke, princeze Diane.

Iako je do sada rijetko govorio ovako otvoreno, William je priznao da je osjećao "bol kao ni jednu drugu". 

"Kad doživiš tako težak gubitak u tako ranoj dobi, osjećaš bol poput ni jedne druge. Znaš da će ti u životu biti jako teško ako se suočiš s nečim što će ti prouzrokovati još veću bol od te", rekao je William. 

Ipak, dodao je, to mu je pomoglo da se zbliži s drugima koji su doživjeli slično iskustvo. 

"To te približi drugima koji su osjetili takav gubitak. Ljudima u očima vidiš da su izgubili voljenu osobu. Oni žele razgovarati o tome, ali žele da ti započneš. Žele znati da je u redu razgovarati o tome, i to je u redu", ispričao je princ. 
 


Priznao je da se nakon gubitka majke teško nosio i s poslom pilota hitne pomoći jer se tamo na dnevnoj bazi morao suočavati s gubicima i smrću. 

"Bio sam jako depresivan, bilo je puno negativnih osjećaja. Teško je kad znaš da je smrt iza svakih vrata. To je bio velik teret za ponijeti", rekao je. 

Budući da se dokumentarac bavi temom mentalnog zdravlja, William je posebno istaknuo važnost toga da ljudi govore o svojim osjećajima. 

"Nervozni smo kad govorimo o tome i ponekad mislimo da je to sramotno. Britanci često skrivaju svoje osjećaje i to ponekad moramo napraviti, kad je takav trenutak. No bitno je da se opustimo i da smo u stanju govoriti o emocijama jer nismo roboti", naglasio je. 

William je imao 15 godina kad je ostao bez majke, a prvi put je o tome progovorio tek prije dvije godine. 

Priznao je da je njemu i Harryju najteža stvar u životu bila hodati za majčinim lijesom pred očima tisuća okupljenih.

"Cijelo vrijeme sam se pitao: Zašto ja? Zašto nam se to dogodilo? Što sam to pogrešno učinio?" rekao je William tom prilikom.