Podijeli članak

Izborni rezultati Emira Suljagića pokazali su kako se radi o apsolutno nevažnoj osobi na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini. Zato mu nije ništa drugo ostalo osim da radikalizmom i napadima na druge narode i dalje privlači pažnju javnosti. Ovaj put je na društvenim mrežama likovao zbog izlaska Dragana Čovića iz Predsjedništva BiH, ali i zastave Herceg Bosne koja će dolaskom Željka Komšića biti izbačena iz ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Ovakva reakcija nije iznenađenje od strane Suljagića jer on samo na ovakav način može opstati u javnom životu BiH. Ono što je zabrinjavajuće jest da njegove poruke nailaze na plodno tlo kod pojedinaca i dodatno radikaliziraju stanje u BiH. 

Tako se jedan od Suljagićevih pratitelja na društvenim mrežama nadovezao na ovakve provokacije i otvoreno zaprijetio novom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. - RS zastavu ćemo zapaliti, a Dodika na kolac nabiti - poručio je izvjesni Resul.

Ovo je samo još jedan pokazatelj kakvu BiH pojedinci žele i kakve se poruke šalju drugim narodima. Zabrinjavajuće je da predstavnici međunarodne zajednice u BiH ne reagiraju na ovakve pojave, a s druge strane ne zaboravalju dati potporu izboru Komšića, odnosno, rušenju prava Hrvata. Pitanje je samo koliko dugo BiH može opstati kao država ako će se slati ovakve poruke.