Podijeli članak

U razdoblju od 27.04 do 29.04.2017. u hotelu “Holiday” održati će se najiščekivaniji 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo s odličnim programom gdje će vodeći domaći dizajneri i noviteti modne scene predstaviti svoje nove kolekcije.

Renomirani brand NIVEA, kao vodeći brand u svojoj kategoriji, neprestano i kontinuirano podržava promociju novih generacija mladih dizajnerskih kreativaca, dok s druge strane afirmiranim uspješnim BH kreatorima daje podršku u nastavku njihovog rada.

Ovaj jedinstveni modni događaj u našoj zemlji održava se u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji modne agencije ABC Models Mgmt Internacional, koja osim u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, ima predstavništvo i u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, a do kraja godine otvara svoj ured u i Beču.

Ovogodišnji vizual je osmislila dizajnerica Tea Zubović iz Sarajeva, osnivačica domaćeg brenda ART BY TEA, koja je inspiraciju pronašla u najpoznatijim djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija "Alegorija proljeća" i "Rođenje Venere". 

Fotografije su snimljene u Nacionalnoj galeriji BiH, a koncipirane su na humanističkim idejama renesansnog perioda. Alegorijski motivi, likovi i pejzaž sa Botticellijevih djela izlaze iz okvira i površine slika i oživljavaju na odjeći i u modernom galerijskom prostoru. Baš kao što se proljeće svake godine iznova rađa i baš kao što se na Botticellijevoj "Primaveri" nimfa Kloris transformira u Floru, tako je proljetna vegetacija iznikla iz samih zidova galerije, a proljeće i sve što ono simbolizira se ponovo rodilo u prostoru  umjetničke galerije i modernog vremena.

Pored Tee, styling i koncept vizuala potpisuju Zlata Zubović i Adela Bišćević.

Kao zvijezda i zaštitno lice ovogodišnje reklamne kampanje je  Lejla Muminović, za čiju frizuru je  zaslužan Ante Vukojević,  dok make up je dijelo Maje Koristović Talović. Fotografiju vizuala potpisuje Edvin Kalić. Styling upotpunjen luksuznim nakitom Zlatarne Celje.

U tijeku je i ONLINE CASTING za 38. NIVEA BH FW Sarajevo koji traje od 15.04.2017.do 25.04.2017.godine, te se pozivaju sve zainteresirane djevojke i muškarci od 14 - 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models ili putem emaila: 

[email protected]

Prijava treba da sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, visina, težina, godine, grad i broj mobitela.