Podijeli članak

Nakon prodaje preostalog državnog kapitala Bosnalijek je nastavio s uspješnim poslovanjem i rastom prihoda, potvrđeno je Feni u ovoj tvrtki.

Najveća bh. farmaceutska tvrtka je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila neto prihod od prodaje u iznosu od 52 milijuna KM, što je rast od 13% u odnosu na prihod ostvaren u istom razdoblju prošle godine.

Na domaćem tržištu i tržištu Ruske Federacije, koja su dva najznačajnija tržišta za Bosnalijek, nastavljen je kontinuitet rasta prihoda, pa tako u Rusiji tvrtka bilježi rast od 16% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok su prihodi u Bosni i Hercegovini rasli za 14%.

Bosnalijek je uspio dobiti ruski GMP certifikat, što im dugoročno osigurava prometovanje lijekovima na tom velikom tržištu. Nakon turbulentnih događaja u Ukrajini prethodne dvije godine, koja su značajno utjecala na prodaju Bosnalijekovih proizvoda na ovom tržištu, u ovoj godini ponovno je uspostavljen kontinuitet opskrbe i stabilizirana prodaja. Iz Bosnalijeka ističu zadovoljstvo i ostvarenim rezultatima u susjednim zemljama.

U Srbiji u prvih 6 mjeseci prihodi su rasli za 9, a u Crnoj Gori za 8%. Poduzimaju se aktivnosti i na otvaranju novih tržišta za Bosnalijekove proizvode. Prikupljaju se neophodna odobrenja kako bi do kraja ove godine Bosnalijek ušao na tursko tržište. Bosnalijek nastavlja i ulaganja u širenje i moderniziranje proizvodnje pa tako već u ovom mjesecu počinju radovi na novom pogonu Galensko koji će rezultirati i otvaranjem dodatnih radnih mjesta.

Također, izvođenje radova na novoj Kontroli kvalitete se privodi kraju te se preseljenje u novu zgradu očekuje do kraja godine.