Podijeli članak

U subotu, 21.9. 2019. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) obilježava dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

Tim povodom učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru već tradicionalno organiziraju događaj za širu javnost pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”. 

Ovom prilikom će građanima Mostara predstaviti svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetioci ovog veselog događaja će imati priliku da barem jednim dijelom upoznaju preko 60 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i glazbi.
“Put oko svijeta za 80 minuta” se kao i prethodnih godina održava na Španskom trgu u Mostaru, s početkom u 11 sati.

U sklopu obilježavanja dana UWC pokreta kao i Međunarodnog dana mira, učenici Koledža se u petak pridružuju i Globalnim prosvjedima za klimu, te će se kroz različite aktivnosti baviti temom klimatskih promjena.

Dan Koledža ujedinjenog svijeta se ove godine obilježava u 18 zemalja svijeta, a sam pokret je osnovan 1962. prema zamisli njemačkog pedagoga Kurta Hahna. UWC Mostar je jedan od 18 koledža na svijetu i jedini na području Balkana. Koledž u Mostaru je jedinstven i po svojoj misiji doprinosa razvoju post-konfliktnog društva, a dvogodišnji obrazovni program uključuje brojne izvannastavne aktivnosti i projekte u suradnji s organizacijama i institucijama grada Mostara, priopćeno je iz UWC-a.