Podijeli članak

Prokletstvo, izgubio sam riječi i plačem. Volim te. Počivaj u miru. 

Tim se riječima producent i reper Maxo Kream oprostio od prijatelja i kolege Freda Santane.

Santanin bliski prijatelj objavio je kako je američki reper preminuo. Santana se borio sa zatajenjem bubrega, a umro je u dobi od 27 godina. 

"Ne bih to poželio na svom najgorem neprijatelju", izjavio je u listopadu kada su njegovu problemi s bubrezima kulminirali.

Reper je iza sebe je ostavio maloljetnog sina, zbog kojeg je prestao koristiti droge i konzumirati alkohol.

"Sad kad postoji taj dječak, moram biti čist kako bih mu bio odgovoran roditelj", rekao je nakon što mu se rodio sin.

Santana se svojom smrću pridružio Klubu 27. 

Klub 27, 27 Club ili 27 Forever je  naziv za grupu glazbenika koji su umrli kada su napunili 27 godina.

Jedan od utemeljitelja sastava Rolling Stones, gitarist Brian Jones 3. srpnja 1969., u dobi od 27 godina, utopio se u bazenu.

Rock gitarist, pjevač i tekstopisac Jimi Hendrix 18. rujna 1970. je umro zbog komplikacije nakon uzimanja tableta za spavanje s vinom. Također je imao 27 godina. 

Rock i blues pjevačica i tekstopisac Janis Joplin također je imala 27 godina kada je 4. listopada 1970. preminula, najvjerojatnije zbog predoziranja heroinom.

Pjevač, tekstopisac u sastavu The Doors Jim Morrison s 27 je godina 3. srpnja 1971. navodno doživio srčani udar. Njegova smrt misteriozna je i zato što nad njegovim tijelom nikada nije obavljena autopsija.

27 godina je imao i Kurt Cobain, pjevač, tekstopisac i gitarist u sastavu Nirvana, kada je 5. travnja 1994. izvršio samoubojstvo.

Klub K, osim navedenih, broji još stotine poznatih. Nagađa se da se radi o nekakvom pop fenomenu, uroku, ili statističkoj anomaliji, a postoji i teorija zavjere koja kaže kako su svi članovi Kluba u trenutku smrti u džepu imali bijeli upaljač.