Podijeli članak

Vijest o 10-godišnjem dječaku iz ruralnog Vijetnama koji odbija biti posvojen nakon što je izgubio cijelu obitelj te umjesto toga živi sam i radi u polju cijeli dan slomila je srce milijunima ljudi diljem svijeta.
 


Dok se većina 10-godišnjaka nema o čemu brinuti osim o školi i uživanju u djetinjstvu, Dang Van Khuyen svoje dane provodi radeći na polju oko svog skromnog doma u jednom zabačenom selu u Vijetnamu. 

Njegov život nikad nije bio lagan. Majku je izgubio u vrlo ranoj dobi i morao je živjeti s bakom dok je njegov otac tražio posao u građevinarstvu. No stvari su se dramatično pogoršale nakon što je njegov otac poginuo u nesreći na poslu, a njegova baka preudala se u drugo selo pa je ostao potpuno sam.

Khuyen se oslanjao na financijsku potporu svog oca, koji je redovito slao novac za hranu, odjeću i druge potrepštine, kao i na svoju baku koja mu je kuhala, ali sad kad ih više nema, on mora sve raditi sam. U snimci vijetnamskih medija 10-godišnji dječak vidi se kako sadi povrće u polju i skuplja izdanke bambusa za kuhanje.Dane i noći provodi u napuštenoj kolibi sa slamnatim krovom, ali ne želi da ga usvoji druga obitelj, prenosi Oddity Central.

Nakon što je čuo za smrt Khuyenovog oca, njegov učitelj uspio je prikupiti dovoljno novca za pogreb, ali i upozorio je lokalne vlasti na dječakovu situaciju. Kako baka nije izrazila želju da se brine o dječaku, udomiteljski dom i posvojenje za njega su bili jedina opcija, no to je odlučno odbio rekavši da se može sam brinuti o sebi.

Khuyen se trenutno oslanja na velikodušnost svojih susjeda za hranu poput riže, ali i on sam uzgaja izbojke bambusa i sadi povrće. Tvrdi da je više nego sposoban živjeti sam te odbija čak i razmotriti usvajanje, ali priznaje da mu spavanje svake noći dok vjetar zavija kroz zidove njegovog doma nije najugodnija stvar na svijetu.

Otkako je njegov učitelj podijelio priču online, vijetnamski mediji počeli su pisati o njegovoj zadivljujućoj hrabrosti i podršku je počeo dobivati sa svih strana zemlje. Neki su ponudili da ga posvoje dok su drugi izrazili želju da doniraju namirnice, no nije jasno koliko pomoći je spreman primiti,piše Index.hr

Jedna od najimpresivnijih stvari ovog hrabrog desetogodišnjaka je da, unatoč naporima, nikada nije propustio dan u školi. Svakog se jutra vozi biciklom i pohađa satove, a zatim se vraća kući kako bi obavljao svoje svakodnevne poslove.