Podijeli članak

Vatrogasac sam 10 godina, vrijeme je prošlo u trenu. Volim taj posao, dečki iz postaje su super. Kao braća smo. Uskoče mi kad moram otići ili ako trebamo zamijeniti smjene, rekao je Stipe Miočić, američki Hrvat podrijetlom iz Rtine kraj Zadra koji u noći na nedjelju brani UFC naslov treći put protiv Francisa Ngannoua.

Ako uspije, postat će prvi teškaš UFC-a koji je triput zaredom obranio pojas.

UFC se nakon reklamiranja Ngannoua kao budućeg prvaka konačno sjetio da postoji i aktualni šampion čija priča zaslužuje biti ispričana i po nekoliko puta ako treba. Malo koji vrhunski sportaš ostao bi na istom radnom mjestu kao što je to učinio Stipe.

"Ne radim to zbog novca, UFC je moj poslodavac, ali biti vatrogasac je moja ljubav i strast. Ako nikad niste ušli u požar ili spasili nečiji život, onda to nikako ne možete razumjeti. Volim biti vatrogasac i pomagati ljudima. Radio sam naporno kako bih postao vatrogasac da bih odustao od toga", rekao je Stipe Miočić.

Kamere UFC-a posjetile su ga na njegovom radnom mjestu, u vatrogasnoj postaji Valley View u Clevelandu.

"Stipu znam od prvog dana kad sam počeo raditi ovdje. Gušt je bio gledati ga kako se razvijao kao borac i došao do pojasa. Svi mi uživamo gledati ga. Ali kad se vrati ovdje nakon borbe, nema neke promjene. I dalje je isti stari Stipe, šali se s nama i odrađuje sve što treba", rekao je Miočićev kolega Brett Dugas.