Podijeli članak

Mrvoljak i još dvojica njegovih radnih kolega ubijeni su u krugu kompanije Advanced Granite Solutions. Osumnjičen je radnik iste kompanije Radee Prince.

Prijatelji i obitelj žrtava napada koji je prošlog tjedna izvršen u američkoj državi Maryland okupili su se u gradu Edgewoodu kako bi odali počast stradalima, prenosi Baltimore Sun.

Među okupljenima su bili i prijatelji Enisa Mrvoljka, porijeklom iz naše zemlje, koji je ubijen u krugu kompanije Advanced Granite Solutions od strane naoružanog napadača.

Dana Burić-Gray je prije 15 godina pomogla Enisu i njegovoj ženi Ramizi da se smjeste u novo okruženje kada su doselili u Baltimore, u potrazi za poslom.

– On je preživio brutalan rat u BiH, a sada se opraštamo od njega zbog jednog čina nasilja u Edgewoodu. To nije fer. Sjećam se trenutka kada su stigli ovdje. Enis me je odmah pitao: ‘Kada mogu početi raditi’. To je bio čovjek koji je uvijek bio voljan pomoći drugima i bio je pun života, kazala je Burić-Gray.

Enisovo tijelo će biti prebačeno u BiH, gdje će biti ukopan. Curtis Holley je jedan od Enisovih prijatelja i ima samo riječi hvale o njemu.

– Enis i Ramiza su došli ovdje u potrazi za boljim životom. Način na koji mu je oduzet život je nešto što ne mogu da pojmim. Bilo je iznimno ugodno raditi s njim. Uvijek je bio nasmijan. Puno toga nam se događa tijekom života pa smo ponekad odsutni s posla, ali bez obzira na sve on je uvijek dolazio na posao, kazao je Holley.

Enisov ubojica Radee Prince uhićen je nedugo nakon pucnjave i suočava se sa optužnicom za trostruko ubojstvo. Prvo će mu biti suđeno u američkoj državi Delaware gdje ga terete za pokušaj ubojstva u odvojenom slučaju.