Podijeli članak

Na službenoj web-stranici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-osloboditeljskog rata danas je objavljena prezentacija Registara pripadnika Trećeg korpusa Armije Republike BiH, u kojem se nalaze kartoni i osobni podaci 75.199 osoba s području Zeničko-dobojske županije, evidentiranih kao sudionici obrambeno-osloboditeljskog rata od 1992. do 1995. godine.

Registar je u skladu sa zakonom, naglasio je federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević, dostupan svim službenim institucijama države te boračkim udruženjima i to u prostorijama odjeljenja Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida obrambeno-osloboditeljskog rata.

Objavom Registra za Zeničko-dobojsku županiju, Bukvarević nastavlja realizaciju objave Jedinstvenog boračkog registra, što je i jedan od zahtjeva demobiliziranih boraca koji prosvjeduju ispred bivše zgrade Vlade Federacije BiH, priopćeno je iz Kabineta federalnog ministra za pitanja boraca i invalida obrambeno-osloboditeljskog rata.