Podijeli članak

Ured za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a i Američki kutak u Mostaru organiziraju online sesiju o mogućnostima prijave na Fulbright Foreign Student program/Visiting Student Researcher Category za akademsku 2018-2019. godinu.

Program nudi mogućnost poslijediplomskog istraživačkog rada na visokoškolskim ustanovama u SAD-u u razdoblju od četiri do devet mjeseci. Prijaviti se mogu studenti koji imaju upisan magistarski ili doktorski studij. Fulbright program omogućava stipendistima da ostvare profesionalne kontakte sa stručnjacima u SAD-u, da unaprijede svoj znanstveno-istraživački rad, steknu međunarodno iskustvo, te da promoviraju međusobno razumijevanje između dvije države.

Prezentacija će obuhvatiti informacije o obimu stipendije, načinu prijave, te osobna iskustva alumnija o boravku u Sjedinjenim Američkim Državama. Moderator sesije je Adriana O'Flanagan, koordinatorica za akademske razmjene pri Ambasadi. Prezentacija će se održati u prostorijama Američkog kutka Mostar u utorak 21. veljače 2017 u 15:30h, priopćili su iz Američkog kutka Mostar.