Podijeli članak

U 'Prevent grupaciji' suočavaju se s ogromnim teškoćama u osiguranju radne snage pa su tako u Visokom od potrebnih 400 radnika za proizvodnju za Ford Focus uspjeli angažirati samo dva.

"Pitanju ljudskih resursa pristupamo kroz dva projekta. Jedan je iznikao iz 'Prevent School Automotive', koja je prerasla u 'Takt akademiju', kojom prikupljamo adekvatne kadrove iz tzv. VSS i srednjoškolskog segmenta, ali smo sudjelovali i u projektima prekvalifikacije u Goraždu, Srebrenici, Travniku i u zadnje vrijeme u Ključu. U Visokom od 4.000 evidentiranih na Zavodu, kolegice iz našeg HRa su pozivale 1.200 nezaposlenih, od kojih se samo stotinak javilo na telefonski poziv, 40 je prošlo kroz obuku, a samo njih dvoje je potpisalo ugovor o radu. Nama nedostaje još 398 radnika! Mi smo u Visokom, Brezi, Ilijašu, Kaknju, te u Zavidovićima i drugim okolnim općinama obišli srednje škole, razgovarali s direktorima kako bi učenike završnih razreda (u svibnju ove godine) mogli zaposliti kod nas", kazao je nedavno Kenan Nalbantić, član Uprave Prevent BH.

Dodao je da je tvrtke otišla toliko daleko da je za potrebe pokretanja proizvodnje u Travniku i Bugojnu organizirala sastanak s tajnicima mjesnih zajednica, koji su onda išli od kuće do kuće i animirali potencijalne radnike.