Podijeli članak

Kontrola sudionika u prometu na putevima koji su na području Banja Luke od 21. do 27. veljače vršit će se pomoću radarskih sustava "Gatso'', odnosno, "presretača".

Policajci će vršiti kontrolu sudionika u prometu u Banja Luci, Laktašima, Prnjavoru, Kotor Varošu i Čelincu, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.Evidentiranje prekršaja vršit će se u pokretu, istovremeno u dolasku i odlasku, s tim što će prekršaji evidentirani u odlasku biti kažnjeni izravnom kontrolom, a u dolasku naknadnom obradom te će vozači dobiti informaciju o učinjenom prekršaju na prijavljenu adresu prebivališta.Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može uticati.

Policijska uprava Banja Luka upozorava vozače motornih vozila da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometna pravila i propise, osobito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uvjetima i stanju na putevima te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge sudionike u prometu.