Podijeli članak

Splitsku sportsku obitelj šokirala je vijest da je preminuo Silvio Bijelić, 27-godišnji dizač utega, jedan od onih sportaša koji su se isticali svojom vedrinom i karakterom i izvan natjecateljskih dvorana. Šok, pa nevjerica, mlad čovjek, tiho je živio, nenametljivo i jednako tako nas je i sve napustio, u snu. Vijest su potvrdili i u savezu, njegov dugogodišnji trener Boško Čavka nije mogao pronaći riječi utjehe.

Silvio Bijelić bio je jedan od najperspektivnijih hrvatskih dizača, zajedno s braćom Musić. Na europskom juniorskom prvenstvu na Cipru 2013. godine osvojio je brončanu medalju, najavio velike domete. U njegovom vlasništvu ostali su nacionalni rekordi, sva tri u kadetskoj konkurenciji, juniorski u izbačaju i biatlonu, pišu Sportske novosti. 

Dobri div iz Solina, dobri duh dizanja utega s Gripa, jedan od onih koji bi osmjehom razoružao sve, svojom toplinom i srdačnošću. Čovjek kojem nije bio problem i trenirati i pomagati drugima. Ostavio je dubok trag u srcima mnogima koji su ga poznavali i koji će ga dugo pamtiti.