Podijeli članak

Preminula je Montserrat Caballe, jedna od najpoznatijih opernih pjevačica u povijesti. Preminula je u 85. godini života u Barceloni, javljaju španjolski mediji.
 
Operna diva posljednih je mjesec dana provela u bolnici gdje se liječila zbog bolesti žučnog mjehura, prenosi Hina."Preminula je noćas u bolnici Sant Pau", kazao je izvor unutar te barcelonske bolnice.
 
Komemoracija za slavnu sopranisticu koja je godinama imala zdravstvenih problema održat će se u nedjelju, a pogreb u ponedjeljak, objavile su pogrebne službe katalonskog glavnog grada.
 

 
Montserrat Caballe na sceni je provela više od 50 godina, a nastupala je i s velikanima poput Lucianna Pavarottija ili Placida Dominga. Svjetsku je pozornost privukla 1965. godine nastupom u operi Lucrezija Borgija u njujorškom Carnegie Hallu.
 
Rođena je u Barceloni i sa samo devet godina je primljena u prestižni Conservatori Liceu. Osim svojim glasom, obožavatelje je oduševljavala i svojom osobnošću. Zvali su je La Superba. 1985. godine borila se s tumorom na mozgu, a imala je i problema sa srcem.
 
1987. godine sa slavnim Freddiejem Mercuryjem snimila je pjesmu Barcelona koja je 1992. godine bila službena himna Olimpijskih igara u tom gradu.