Podijeli članak

Mlada liječnica 8. srpnja saznala je da se zarazila korona virusom. Smještena je u izolaciju tijekom koje se njezino stanje pogoršalo.

Njezina sestra Maureen, pokrenula je GoFundMe kampanju u kojoj je obitelj molila za pomoć u plaćanju medicinskih računa, rekla je da se Adeline Fagan (28) zarazila dok se brinula za pacijente s Covidom-19 u hitnoj službi. 

Smještena je na respirator 3. kolovoza, nakon nekoliko tjedana tijekom kojih su joj pokušavali pomoći s nekoliko različitih respiratornih terapija i desecima lijekova.

-Nije dobro reagirala na respirator pa su liječnici tada poduzeli posljednji preostali korak koji je bio na raspolaganju, priključili su je na ECMO aparat koji oksigenira krv - rekla je Maureen.

No nije bilo pomoći i 19. rujna Adelinein otac Brant objavio je na GoFundMe stranici da je preminula.

Večer prije, medicinska sestra utvrdila je da ne reagira na nikakve podražaje, a nakon pregleda vidjeli su da je imala masivno krvarenje u mozgu.

-Neurokirurg je rekao kako je šansa 'jedan na milijun' da će preživjeti operaciju, ali da će Adeline imati nekoliko ozbiljnih kognitivnih i senzornih ograničenja ako preživi. U to je liječnik bio siguran - napisao je shrvani otac.

Njezina smrt sve je duboko potresla.

-Svi su bili shrvani, medicinske sestre, liječnici i, naravno, mi. Liječnik je rekao da su već vidjeli ovakve komplikacije kod pacijenata koji su bili priključeni na ECMO. Vaskularni sustav također je bio oslabljen virusom, što je rezultiralo krvarenjem. Preostale minute proveli smo grleći se, tješeći i razgovarajući s Adeline. A onda je svijet stao. Ako možete napraviti samo jednu stvar, budite 'Adeline' na svijetu. Budite strastveni u pomaganju drugima, imajte osmijeh na licu, smijeh u srcu i Disneyjevu melodiju na usnama. Volimo te, Adeline, svim srcem - zaključio je Brant Fagan.