Podijeli članak

Glumica Marion Ramsey, najpoznatija po ulozi policajke Laverne Hooks u filmskoj franšizi Policijska akademija, umrla je u četvrtak u Los Angelesu u 74. godini, kazao je za CNN menadžer Roger Paul. 

Nije otkrio uzrok smrti. 

"Marion je sa sobom nosila dobrotu i svjetlost koja bi odmah po njenom dolasku ispunila prostoriju. Prigušivanje njezine svjetlosti već osjećaju oni koji su je dobro poznavali. Nedostajat će nam i uvijek ćemo je voljeti", navodi se u izjavi. 

Rođena je u Philadelphiji, a njena karijera započela je na kazališnoj sceni. Sudjelovala je u projektima na Broadwayu, uključujući produkcije Eubie! i Grind te u mjuziklu Hello Dolly. Ramsey je svoj put na televiziji započela gostujućom ulogom u hit seriji The Jeffersons, a bila je redovita u Cos, humorističnoj seriji Billa Cosbyja. Svakako, njezina najpoznatija uloga je ona u filmu Policijska akademija iz 1984. kao policajke Hooks, čiji je plahi karakter isprekidan nezaboravnim ispadima. 

Ramsey je glumila u pet dodatnih filmova Policijske akademije tijekom 1980-ih. Glasovnom glumom započela je u crtanoj seriji Obitelj Addams ranih 1990-ih, koja se emitirala dvije sezone. Ramsey je bila duboko predana podizanju svijesti o AIDS-u i posuđivala je svoj glas u dobrotvorne svrhe.