Podijeli članak

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ na poziv Zlatka Ževrnje,  župana  Splitsko-dalmatinske županije, boravio je danas u Splitu, gdje je upriličen sastanak o mogućnostima daljnje prekogranične suradnje i učinkovitijega korištenja sredstava europskih fondova. 

Župan Ževrnja naglasio je, uz ostalo, kako je Splitsko-dalmatinska županija i do sada konkretno pomagala susjedne županije iz BiH, prenoseći vlastita iskustva u apliciranju na natječaje i korištenju sredstava iz europskih fondova. Na poseban način, uz niz drugih zajedničkih projekata u poljoprivredi, turizmu i kulturi, istaknuo je projekt melioracije Imotsko-bekijskoga polja.

Predsjednik Herceg zahvalio je županu Ževrnji na srdačnom prijamu, napose ističući značenje razvitka daljnje međusobne suradnje dviju županija te, također, najavio održavanje zajedničkoga sastanka predstavnika županija iz BiH i susjednih hrvatskih županija, koji bi  uskoro trebao biti održan u Mostaru, a na kojem će se konkretnije razgovarati o međuregionalnoj suradnji i radu na projektima od obostranoga značaja.