Podijeli članak

Radoznalost prema tome što nas čeka u budućnosti urođena je svim ljudskim bićima, no tek rijetki imaju sposobnost na temelju trenutnog stanja zaključiti što nas čeka u budućnosti.

Jedan od njih je i američki pisac znanstvene fantastike David Gerrot koji je prije gotovo dvadeset godina predvidio stvari koje su se danas pokazale točnima, a njegov zaključak bio je prilično zastrašujući.

Novinarka Esther Schindler na svom je Twitteru podijelila intervju koji joj je dao davne 1999. godine, a ljudi su ostali iznenađeni njegovim iznimno točnim predviđanjima.

David je uspio predvidjeti da će mobiteli sadržavati "džepni organizator, biper, kalkulator, digitalnu kameru, diktafon, uređaj za reprodukciju glazbe i televizor u boji, a sve to u kutiji manjoj od špila karata".

Također je opisao kako ćemo se moći bežično spajati na internet i kako će mobiteli funkcionirati poput desktop sustava, te će imati funkciju prepoznavanja govora, prevoditelja, a moći ćemo ga koristiti i za emailove, prenosi Index.

No ono što je najčudnije u cijeloj priči je da pisac nije predvidio samo tehničke pojedinosti današnjih smartfona nego i to kako će oni utjecati na nas.

"Sve te mogućnosti povezivanja uništit će ono što je ostalo od naše privatnosti", zaključio je on.