Podijeli članak

Predstavnici Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske i Dubrovačko-neretvanske županije te predstavnici osam hrvatskih gradova i općina, kao i pojedinih tvrtki i dobrotvornih zaklada iz Republike Hrvatske, posjetili su sjedište Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu gdje im je domaćin bio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić sa suradnicima.

Tijekom susreta u knjižnici Vrhbosanske metropolije gosti su imali prigodu pobliže se upoznati sa životom i trenutnim prilikama na teritoriju mjesne Crkve vrhbosanske i cijele Bosne i Hercegovine.

Kardinal Puljić uputio je svim gostima riječi iskrene zahvalnosti za njihovu suradnju i svekoliku potporu u pojedinim važnim projektima Vrhbosanske nadbiskupije. Na kraju radnog dijela susreta upriličeno je i potpisivanje ugovora za razne projekte od koji su najvažniji obnova zgrade Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu i zdanja Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ u Travniku.

Na susretu su sudjelovali, među ostalim, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te predstavnici Belišća, Lovasa, Tovarnika, Drenovaca, Gunje, Petrijevaca, Pakoštana i Starih Jankovaca, stoji u priopćenju.