Podijeli članak

Tagovi

 

U rubrici predstavljanja mladih i talentiranih studenata razgovarali smo s rukometnim sucima Igorom Hercegom, Domagojem Ledićem i Andrejem Kolobarićem. Najstariji od njih, Igor Herceg ovim poslom se bavi već šest godina, dok su Domagoj i Andrej u svijetu rukometnog suđenja od studenog 2008. godine, odnosno nešto više od dvije godine. Zanimljivo je da navedene mlade dečke, osim zajedničke strasti prema rukometu povezuje i  isti studij, naime njih trojica su studenti politologije na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Igor je treća godina, a Andrej i Domagoj prva godina.

 

 

Na pitanje je li teško studirati, a istodobno se baviti ovakvim dinamičnim poslom, te kako uspijevaju uskladiti sve te obveze, dečki jednoglasno tvrde da nije suviše teško, iz razloga što se utakmice na kojima sude uglavnom održavaju vikendom, kada nema predavanja.

 

Neka od značajnijih natjecanja na kojima su imali priliku suditi su: Premier  Liga BiH, Liga Herceg-Bosne, te EHF-ov projekt za mlade suce u Međugorju.
Moramo istaknuti i to da je Andrej sudio na kadetskim  Mediteranskim igrama koje se se održale u Pločama, a Igor je bio jedan od najmlađih sudaca u Savezu i u cijeloj državi, dok je Domagoj trenutno jedan od najmlađih rukometnih sudaca.

 

Dečki smatraju da je u BiH rukomet podcijenjen sport i da se vrlo malo ulaže u njega, osim, kako Igor ističe, u njegovom rodnom gradu, Ljubuškom, u kojem je rukomet vodeći sport i uvjeti treniranja i bavljenja ovim sportom su zadovoljavajući.
Budući da studiraju politologiju, upućeni su u aktualna politička zbivanja, no slažu se u tome da im je ipak rukometni svijet puno bliže srcu od politike. Na svakom od ovih područja dečkima želimo mnogo uspjeha u budućnosti, a s obzirom na njihove ambicije i trud koji ulažu ne sumnjamo da će jednoga dana njihova imena biti poznata, ili na političkoj, ili pak na rukometnoj sceni.

Pripremila: Jelena Čevra