Podijeli članak

Nešto između je bend koji se ističe kao najmlađi rock bend koji je izdao svoj nosač zvuka s 10 pjesama i jednim instrumentalom. S tim uspjehom, istaknuli su se kao jedan od rock bendova koji mogu opstati na današnjoj glazbenoj sceni. 

Bend je nastao 2013. godine na ideju bubnjara Ante Martinovića, a sastoji se od članova u dobi od šesnaest do dvadeset godina. Bend čine Ante Martinović, Brane Zorić, Andrija Šimić, David Glibo i Ivan Bogdan.

"Sa 12 godina sam pitao svoje roditelje mogu li okupiti ekipu i vježbati u našoj garaži, pa ako bude išlo da napravimo bend. Za vrlo kratko vrijeme smo se uvježbali i imali svoj prvi nastup  kao predgrupa Zabranjenom pušenju i nakon toga se uveliko počelo raditi  i nastupati po klubovima i festivalima",  istaknuo je za Pogled.ba Ante Martinović.

Objavljivanjem hitova poput „Vraćam se“, „Budi svoj“, „Ljubavna“ itd. osvojili su publiku i nastavili graditi uspjehe.

"Nakon  izvjesnog  vremena  sam predložio da probamo napraviti neku svoju stvar i tako je nastala naša prva pjesma  "Vraćam se " koja je odlično prihvaćena od publike i bila  prekretnica u našem radu i može se reći nekom uspjehu, jer se rijetki mladi glazbenici usude napraviti i prezentirati svoju pjesmu. U našim pjesmama želimo  publici prenijeti ljubav i buntovništvo , jer i sam naziv našeg albuma „Budi svoj“ govori da treba razmišljati svojom glavom, a ne kako drugi serviraju i da se ne treba bojati  izražavanja svog mišljenja",  odlučno je nastavio Martinović.

Kao najveći dosadašnji uspjeh ističu potpisivanje ugovora za diskografsku kuću.

"Kako smo uporno i tvrdoglavo radili na našim pjesmama to je prepoznala i najveća distribucijska kuća u regiji Croatia Records Zagreb , da bi u listopadu 2016 godine potpisali ugovor sa istom i kao najmlađi bend u prosincu 2016. godine izdali svoj prvi nosač zvuka pod nazivom "Budi svoj" koji je po prodaji bio u Top 40 što je veliki uspjeh za mladi bend. Iako smo pobjeđivali na raznim festivalima u BiH, samo izdavanje albuma sa Croatia Records je priznanje našem radu koje nam je otvorilo dodatna vrata u  svijetu glazbe i veću popularnost samom bendu", kazao je Martinović.

Inspiracija u njihovim stihovima proizlazi iz svakodnevnog života koja se, kako oni ističu, svela na rutinu i nezainteresiranost mladih, a bend kroz pjesme želi prenijeti buntovnost i ljubav, za koju vjeruju da je još ima i da se nije sve svelo na ono materijalno te da u životu treba biti uporan i svoj. Iako je današnja rock scena skromnija nego prije par godina, ovi mladi glazbenici ne gube nadu u ovaj glazbeni žanr.

"Rock scena u BiH se  ponovo budi, prije su bendovi  većinom dolazili iz Sarajeva, a sad imamo dosta mladih bendova iz Hercegovine koji ruše onaj tabu da moraš biti iz velikog grada da bi uspio što smo i mi pokazali svojom autentičnošću i to nastavljamo i dalje raditi što preporučujemo i drugim rock bendovima", zaključio je bubnjar Ante Martinović.

Bend trenutno radi promociju po BiH, imaju ugovorene nastupe u Hrvatskoj i Srbiji koje se mogu naći na njihovoj službenoj stranici na Facebook-u, a u međuvremenu rade na novim pjesmama i pripremaju novi spot koji bi trebao biti gotov do kraja lipnja ove godine te poručuju svim mladim glazbenicima i onima koji se osjećaju mladi da budu svoji.


Autor: Kristina Gadže / Pogled.ba