Podijeli članak

Predstava Cabaret 'Preko veze' Ivana Lea Leme koja  komentira društveni fenomen kretanja kroz život 'preko veze', gostuje 23. svibnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20:00 sati.

'Mnogi od nas navikli su puno toga obavljati 'preko veze'; zapošljavati se, pobjeđivati na raznim natječajima, upisivati djecu u vrtiće i škole, uguravati babe na preglede po bolnicama, dobivati nagrade. No, je li to uspjeh, progurati se i izgurati nekog drugog?', napisao je redatelj Lemo u najavi predstave.
 'Preko reda i redoslijeda žurimo i laktamo se kroz životne hodnike, zaboravljajući zakon nad zakonima koji kaže - ono što nam pripada, to nam nitko ne može oduzeti, a ono što nam ne pripada, to nam nitko ne može dati', dodao je.

U predstavi igraju Mila Elegović, Jelena Miholjević/Ana Begić, Linda Begonja/Ecija Ojdanić, Ana Maras Harmander/Mirela Videk Hranjec. Glazbu potpisuje Zvonimir Dusper, kostimografiju Mirjana Zagorec, scenografiju Irena Kraljić, koreografiju Leo Mujić, a oblikovanje svjetla Martin Šatović. Hit predstava je u koprodukciji kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva.

Predstava kroz cabaretsku formu, bizarnim i melodramatičnim monolozima prošaranim burlesqe točkama, komentira hrvatski i globalni društvenopolitički aktualitet.
 'Vjerujemo li u ono što učimo djecu, a često ne pokazujemo primjerom, a to je da se dobro dobrim vraća, a loše, lošim te da je istina jača od laži? Postoji li taj moralni zakon koji nas, zapravo, uči časti', ističe Lemo.

Ulaznice za predstavu možete kupiti na blagajni Kosače, svaki radni dan, od 13:00 do 20:00 sati. Informacije o ulaznicama na broj 063/940-584.